Aubergine met feta

Dit gerecht is heel lekker te maken als hoofdgerecht, maar voor wat grotere groepen kan je het ook maken als bijgerecht. Snijd de aubergine in stukjes, dan kunnen meer mensen er van eten!
Feta is van oorsprong grieks en wordt gemaakt van schapenmelk. Het is een zure kaas, die makkelijk afbrokkelt. Dat is ontzettend handig voor dit recept, omdat het dan makkelijk te verspreiden is over de gegrilde aubergines.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Aubergine met feta

Bereidingswijze:

  1. Snij de top van de aubergine af. Snij vervolgens de aubergines over de langte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Rasp de citroen en pers de knoflook,
  2. Doe de olijfolie, citroenrasp, knoflook en zout en peper in een bakje. Meng dit goed en haal de aubergineplakken door dit mengsel heen. Grill de aubergines 5 minuten.
  3. Leg de aubergines op een bord en brokkel de feta over de aubergines. Eet smakelijk!

Meer recepten

Aubergine met feta
Aubergine met feta
Meer Informatie
Auberginepizza
Auberginepizza
Meer Informatie
Aubergine met pruimendip
Aubergine met pruimendip
Meer Informatie
Gevulde auberginerolletjes
Gevulde aubergine rolletjes
Meer Informatie

Social Media