Aubergine met pruimendip

Aubergine met pruimendip is een heerlijk bijgerecht wat ook nog eens super gezond is. De aubergine is een groente die rijk is aan eiwitten, en daarom goed is voor spieropbouw en -onderhoud.
De pruimendip combineert heel goed bij de aubergine, omdat de aubergine een een beetje grillig smaakt, en de pruimendip een zoet/zuur smaakt. Dit zorgt voor een donkere smaak van de aubergine, en een hele lichtesmaak van de pruimendip.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

Aubergine met pruimendip

Bereidingswijze:

  1. verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine in schijfjes van 1 cm dik. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel deze schijfjes met oplijfolie, en doe ze 10 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
  2. Doe de pruimenjam in een bakje, voeg de azijn en het water toe. Brang op smaak met zout en peper.
  3. Haal de aubergine uit de oven, en leg ze op een bordje. Zet de pruimendip ernaast. Eet smakelijk!

Meer recepten

Aubergine met feta
Aubergine met feta
Meer Informatie
Auberginepizza
Auberginepizza
Meer Informatie
Aubergine met pruimendip
Aubergine met pruimendip
Meer Informatie
Gevulde auberginerolletjes
Gevulde aubergine rolletjes
Meer Informatie

Social Media