Geroerbakte aubergine met tomaat

Aubergine is een lekkere groente, en het wordt nog lekkerder door het te combineren met tomaat. Tomaat is een beetje zuur, wat er voor zorgt dat de smaak van de aubergine meer naar voren komt. Ook zorgt de tomaat voor een lekker frisse bite aan de geroerbakte aubergine.
Door de aubergine te roerbakken, wordt het snel gegaard zonder dat er smaak verloren gaat. Dat komt omdat de celwand niet zo veel wordt aangetast, en er dus smaak binnen blijft.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

Geroerbakte Aubergine

Bereidingswijze:

  1. Maak de aubergine schoon, en snijd de aubergine is blokjes.
  2. Verhit de olie in een wokpan, en pers de knoflook in de pan. Doe hier ook de blokjes aubergine bij in. Roerbak dit 3 minuten.
  3. Doe de tomaten in de pan, en roer goed door. Laat dit 15 minuten staan.
  4. Roer de pesto er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Strooi de Basilicum er overheen. Eet smakelijk!

Meer recepten

Aubergine met feta
Aubergine met feta
Meer Informatie
Auberginepizza
Auberginepizza
Meer Informatie
Aubergine met pruimendip
Aubergine met pruimendip
Meer Informatie
Gevulde auberginerolletjes
Gevulde aubergine rolletjes
Meer Informatie

Social Media