Auberginerolletjes met roomkaas en tomaat

Auberginerolletjes zijn heel lekker om bij een uitgebreide borrel te serveren. Het is een bijzondere borrelhap, die je gasten niet zo vaak tegenkomen. Het is wat anders dan wat plakjes salami en ham op een borrelplank.
In dit recept hoef je niet per se gedroogde tomaatjes te doen, maar bijvoorbeeld ook stukjes gebakken spek, paprika voor een frisse bite, spinazie, etc. de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook kan je bij het roomkaasmengsel wat sambal toevoegen, voor een pittige variatie op dit gerecht.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

Auberginerolletjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om strookjes van de aubergine te halen. Leg deze strookjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel deze strookjes met olijfolie, en doe het 4 minuten in de oven.
  2. Doe de roomkaas in een bakje, en pers de knoflook erin. Snij wat gedroogde tomaatjes in stukjes, maar niet te klein. Voeg ook de tomaatjes toe aan het roomkaasmengsel. Roer dit goed door, zodat alle ingredienten goed verspreid zijn. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  3. Haal de strookjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Besmeer daarna de strookjes met het roomkaasmengsel, en rol ze op. Zet ze neer op een bordje, en garneer eventueel met fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

Meer recepten

Aubergine met feta
Aubergine met feta
Meer Informatie
Auberginepizza
Auberginepizza
Meer Informatie
Aubergine met pruimendip
Aubergine met pruimendip
Meer Informatie
Gevulde auberginerolletjes
Gevulde aubergine rolletjes
Meer Informatie

Social Media