Auberginepizza

Auberginepizza is een heel goed en gezond alternatief voor normale pizza. In tegenstelling tot normale pizza kan je dit elke dag eten zonder aan te komen!
Omdat er weinig koolhydraten in aubergine zitten, is aubergine een heel goed koolhydraatarm alternatief voor normale pizza, waar wel veel koolhydraten in zitten. Dat komt omdat er suiker nodig is om het deeg te laten rijzen.

De bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Auberginepizza

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine over de breedte in plakken van ongeveer 0,5 cm. Leg deze plakken op een ovenrooster. Smeer hier wat olijfolie overheen en doe ze 15 minuten in de oven.
  3. Terwijl de aubergines in de oven liggen, maak je de tomatensaus. Doe wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur, en fruit een kleingesneden uitje. Voeg hier de geperste knoflook aan toe, en bak dit eventjes. Voeg de tomatenpuree toe, en breng op smaak met zout, peper en oregano.
  4. Snij de mozzarella in blokjes. Haal de aubergines uit de oven. Smeer de tomatensaus uit over de aubergines, en strooi de mozzarella er overheen. Doe de pizza's 10-20 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
  5. Haal de pizza's uit de oven en garneer met basilicum. Eet smakelijk!

Meer recepten

Aubergine met feta
Aubergine met feta
Meer Informatie
Auberginepizza
Auberginepizza
Meer Informatie
Aubergine met pruimendip
Aubergine met pruimendip
Meer Informatie
Gevulde auberginerolletjes
Gevulde aubergine rolletjes
Meer Informatie

Social Media